Websites

Naast het beheren en bijhouden van websites, maak ik zelf ook websites. Ik werk met WordPress en Plone. Beide systemen zijn erg gebruikersvriendelijk en dus, na het bouwen, over te dragen aan de eigenaar voor beheer. Maar dat kun je dus ook aan POP Marketing uitbesteden. Op die manier weet je zeker dat er nieuwsitems geplaatst worden of de maandelijkse blog niet verslonsd.

WordPress

WordPress is op dit moment het meest gebruikte contentmanagementsysteem. Omdat er geen echte technische kennis noodzakelijk is, kunnen mensen (klanten) dit soort websites makkelijker zelf beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wijzigen van teksten.

Ik bespreek altijd eerst de wensen; wat is het doel van de website of webshop en welke functionaliteiten wil je erop zien? Wie levert de teksten aan? Dit is dus maatwerk, waardoor geen enkele site van mijn hand er hetzelfde uitziet. De website van POP-Marketing is een WordPress site.

Plone

Plone staat bekend om de sterke beveiliging. Men zegt dat er nog nooit een Plone website is gehackt. Daarom werkt de FBI ook met dit open source contentmanagementsysteem.

Met Plone haal je ook een snelle website in huis. Dit en nog andere aspecten maken het een zoekmachinevriendelijk systeem. 

Een intranet nodig? Ook dat kan met Plone.